Español   English   Català
 
 
DIAGON
el joc de les xifres creuades
DIAGON és un nou joc de lògica ideat per David Puertas i Bernat Puertas, dos germans que es van donar a conèixer com a creadors de jocs d'enginy amb el SIDOKU, la variant musical del popular sudoku (www.sidokus.com), amb el qual han triomfat a Europa.

En aquesta ocasió han ideat un entreteniment en el qual es barregen preguntes tipus 'trivial' -que es refereixen a temes de cultura general- amb càlcul numèric de baixa dificultat. D'aquesta barreja n'ha sorgit un joc divertit, amb un mecanisme fàcil i que aporta un alt grau de satisfacció ja que per a la resolució de cada joc (de mitjana dificultat) cal invertir pocs minutos.

El DIAGON es basa en el raonament lògic i no en els coneixements previs. És difícil que el públic en general conegui de memòria els anys de naixement de personatges cèlebres, però situar-los en el temps aproximadament ja és un primer pas. Gràcies a les pistes numèriques que ofereix el joc, en uns minuts es pot arribar a resoldre la graella.

Descripció del joc. El DIAGON presenta una graella en la qual apareixen 5 preguntes. La resposta a cada pregunta és un número de 4 xifres. Però si no es coneix la resposta, cap problema: el joc permet completar la graella sense saber d'inici cap de les respostes. ¿Com? Per exemple, per respondre la pregunta 'Any de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona' caldrà posar el número 1992. La graella inclou tres pistes que ajuden a resoldre el joc: la primera apareix a la dreta i correspon a la suma de les xifres de cada resposta (en el cas de l'exemple, apareixerà el número 21 que és la suma de les xifres del número 1992); la segona pista apareix a baix i correspon a la suma de les xifres de cada columna en sentit vertical, finalment la tercera pista és la suma de les xifres de la diagonal marcada amb les caselles més fosques.

A part del joc bàsic (amb preguntes generals de diferents àmbits del coneixement) els germans Puertas han ideat el DIAGON temàtic: graelles amb preguntes exclusivament d'esports, de música, de ciència, d'història, etcètera.

El DIAGON es presenta en dues versions: la versió per jugar a través d'internet i la versió impresa que publiquen diaris i revistes.

Si vols que aparegui el DIAGON a la teva publicació, no dubtis en contactar amb nosaltres.

® DIAGON és una marca registrada.
diagon.es és una creació de David Puertas i Bernat Puertas. Il·lustracions: Laura Borràs